Sevärdheter i Göteborg

Göteborg är en stad som passar bra att besöka och det året om. Det är så klart kanske allra mysigast att göra det under sommaren då det är varmt och skönt ute, men Göteborg i december har sin tjusning med. Då är det ju till exempelvis Jul på Liseberg som lockar många. 

Se och göra i Göteborg

Göteborg har en massa saker du kan titta på eller göra. Lisebert är som sagt en av dessa saker. Under sommaren är nöjesparken perfekt för att åka karuseller. Sedan har de öppet både under halloween och jul.

Universeum är att annat trevligt ställe att besöka. Det är Det är ett stort vetenskapscenter. Här finns sju våningar att upptäcka, och du kan vandra runt i regnskogsmiljö, kolla olika havsdjur i stora akvarium, göra experiment, lära dig mer om rymden och mycket mer. Det finns även flera olika utställningar. 

Sommartid är det ett måste att uppleva Göteborgs skärgård. Ta färjan ut till en av alla öar. 

En annan sak många gärna gör när de besöker Göteborg är att åka med Paddan. Det är en sightseeingtur längs med Göteborgs kanaler.

Sedan finns det en massa olika museer att kolla in, både sommar, höst och vinter. Du har till exeplevis Göteborgs Stadsmuseum, Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet, Konstmuseet, Göteborgs Maritima museum, Volvo museum och så vidare. 

Göteborg har även en mängd andra saker att se och göra så klart. Det oavsett vilken årstid du väljer att åka hit. 

 

 

1 Nov 2019