Vackra parker i Göteborg

I Göteborg finns det många vackra parker och grönområden att besöka. Nu när våren är på gång så börjar många av dem vakna till liv. Under sommaren är det inte fel att njuta av parkerna i denna stad! 

Slottsskogen

Slottsskogen är troligen den mest kända parken i Göteborg. Det är inte bara en park utan ett natur- och rekreationsområde mitt i staden. Det finns en del för barnen, med ett litet zoo där det går klappa djur. Sedan andra djur att titta på i hägnader. Det är till största delen vanlig naturskog i parken med det inhemska trädarter så som lind, bok, lönn och olika sorters ek.

Barnens Zoo och ponnyridningen har öppet april-september. Djurparken är öppen året runt och har fri entré.

Botaniska trädgården

Mitt emot Slottsskogen vid Änggården ligger Botaniska Trädgården och denna park har funnits sedan 1923. Denna park är fylld med massa blommor, buskar, växter och träd samt att det ägen finns flera växthus. I dessa växthus finns det runt 4000 arter och totalt har parken och området 16 000 olika arter. I Botaniska Trädgården finns det även olika områden varav Klippträdgården och Örtagården är två av dem.

Entréavgiften till Botaniska Trädgården på 20 kr är frivillig. Entré till växthusen kostar 20 kr (gratis under 18 år). Visningar i programmet: 50 kr inkl. entréavgift. Biljett köps/bokas i Butiken. Årskort: 150 kr. Ger fritt inträde till parken och växthusen.

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker och här finns det flera tusen rosor samt en massa andra växter. I parken finns ett glaspalats som kallas för Palmhuset och det är från 1878. 

Trädgårdsföreningen blev 1992 som första park i Sverige förklarad som byggnadsminne enligt kulturminneslagen. Den har också en stjärna i Michelin Green Guide.

Trädgårdsföreningen anordnar varje år seminarier och utställningar samt att det även arrangeras nöjesarrangemang så som konserter och olika föreställningar.  

Det är fri entré till Trädgårdsföreningen och Palmhuset.

21 Apr 2020